zondag 18 september 2011

Ik kan het niet laten.......

Deze week weer een paar leuke spulletjes gekocht bij de Kringloop en op een rommelmarkt. Omdat mijn vaste zondagmaatje geen tijd had voor de rommelmarkt, heb ik mijn pa gebeld om te vragen of hij mee wilde. Had ie een keer gezegd, als ik niemand had om mee te gaan, hij zichzelf op zou offeren. Nou, zo'n groot offer was het niet, want jaren terug schuimde hij iedere buurthuisrommelmarkt af. Kocht zelden iets en als hij al wat kocht waren het negen van de tien keer dvd-tjes. En vandaag hobbelde hij met mij mee. Eigenlijk waren we zo uitgekeken. Er was niet zo heel veel wat mijn aandacht trok. Een paar dingen vond ik te duur, maar ik zwichtte voor deze 2 (parfum)flesjes die binnen mijn prijsgrenzen vielen..........

Mijn pa vond het best leuk om weer eens een rommelmarkt te bezoeken. Aansluitend nog een lekker bakkie gedaan bij pa en ma en me te goed gedaan aan chocolaatjes (oei)

Eerder deze week was ik met een collegaatje naar de Kringloop. Zij is misschien nog wel gekker dan ik met het kopen van 'oude troep'. We liggen regelmatig in een deuk als we het over onze hobby hebben en de kleine prijsjes die we voor onze 'schatten' betalen. Laat een ander zich maar druk maken over van alles en nog wat, wij worden helemaal 'zen' van een rondje Kringloop.
Ik viel voor deze twee tegeltjes met een 'zomer' en 'lente' afbeelding. Helaas waren de 'winter' en herfst' nergens te vinden. Ik dacht dat ik een bijzondere vondst had gedaan met deze art-deco achtige tegels, maar bij thuiskomst zag ik pas dat deze ingelijste tegeltjes ooit cadeaus waren bij  'Moeders voor Moeders'. Niet toen ik flessen vol pieste (sorry), want ik had destijds een melamine bordje, schaaltje en beker met een lief bloemenprintje.
Maakt niet uit.....ik vind de tegeltjes evenzogoed heel leuk.


Ook kocht ik een brievenhouder waar ik creatief mee aan de slag wil. Schilderen of beplakken, daar ben ik nog niet uit. Tips zijn meer dan welkom!!! Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit ding voor nu even verstopt heb in de la van mijn tuintafel, want  een poosje terug heb ik zo'n dure van Riverdale gekocht. Mijn man flipt als ie deze ziet. Tover ik volgend jaar weer tevoorschijn.........dan kan het geen kwaad meer ;D


Oh ja, nog even terugkomen op mijn 'tag'-blogje waar ik het had over een stand-comedy act. Lijkt me geweldig, maar dat gaat never nooit gebeuren. Ik zou in mijn broek sch*ten van angst en dat zou als stoma-patiënt nog een hele prestatie zijn. En dat is een beetje mijn soort humor.......zelfspot. Daar kan ik zelf het hardst om lachen..........en als iedereen nu even mee lacht ben ik ook weer blij.......

Ik heb nog een blogtip!! Iemand die met flair en humor een verhaaltje kan schrijven (oh, wat ben ik daar jaloers op) Neem eens een kijkje bij: 't Pumpke

20 opmerkingen:

  1. Bij de kringloop mag ik ook graag naar binnenlopen en ik kom er telkens - net als jij - weer blij vandaan als ik iets leuks heb gescoord!

    Haha...je brievenhouder van Riverdale...zou mij ook kunnen overkomen, maar hier komt alles op tafel hoor...na een paar minuten is hij vaak wel over de grootste schrik heen hihi!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, jij jaloers op mij :-)
    Laten we dan ons best doen om elkaar af te blijven troeven!

    Ik lach mee met jou. Om het verstoppen van je aankopen tot een geschikt moment, hoe herkenbaar!
    Maar vooral ook om je zelfspot!

    En bij deze nodig ik dan ook iedereen uit om eens bij mij op 't pumpke te komen kijken... Oeps, dat schept wel verwachtingen hoor, als je het zo brengt. Maar ik voel me erg gevleid :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik moest weer lachen .... :-D en ik ga kijken bij 't Pumpke!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hihi...stopt ze die brievenhouder weg...tja ik verzwijg soms ook dingetjes voor mijn man en wacht dan het goede tijdstip af en kom er dan mee op de proppen, vertel ik er wel bij dat ik het al weken heb en dan moet hij natuurlijk lachen omdat ik het niet gelijk durfde te vertellen...;-))

    Je tegeltjes zijn leuk en ook de 2 flesjes! en ik ga is kijken bij 't pumpke!

    fijne week!
    lieve groetjes Michelle

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kom nog maar heel erg weinig bij de kringloop ,deze week toch een klein engeltje en een boek meegenomen.Verstoppen moet je niet doen meid ,eerlijk zijn is de remedie,de reactie valt misschien best mee.Zelfspot heb ik gelukkig ook genoeg .
    Groetjes Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi meid,
    Heb het zo druk gehad dat ik niet de tijd heb gehad je te laten weten dat ik ook wat ga doen met de tag, maar ... wel in verhaalvorm uiteraard!

    Fijn weekend gehad?

    Lieve groet,
    Gerreke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Volgens mij ben je een geboren comediènne haha....ik moest echt schaterlachen van je zelfspot en heb jou nu ook vast blij gemaakt hihi.
    Wat heerlijk dat je een Zen-gevoel krijgt met je zoektocht naar leuke spullen in de kringloop, mij wil dat nog steeds niet lukken....kom nooit iets tegen van mijn gading.
    En dat gezellige uitstapje met je vader krijgt volgens mij zeker een vervolg.
    Herkenning ook bij een nieuwe aanwinst die dan voor even uit het zicht verdwijnt wahaha.
    Fijne week en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zelfspot is heerlijk. Jij bent er een kei in.
    Bij 't Pumpke ben ik al anoniem volger. Het gaat druk worden bij Natasja. ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nouh ja zeg gewoon voor de dag toveren dat ding hahahaha
    Het heeft vast de hele wereld niet gekost ;-)
    Héérlijk even struinen bij de kringloop.
    Het wordt tijd dat ik dat ook eens weer ga doen.
    Enne een gezonde dosis humor en zelfspot: toppie !!!
    Groetjezz lfs mij

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Schattig die parfumflesjes .... ik ken ook het setje van melamine (of zoiets) van moeders voor moeders ik pieste die tijd ook heel wat containers vol het was voor het goeie doel he ....
    Geinig hoor die tegeltjes .... Gr. Gerd@

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuke spulletjes weer hoor.....lekker even naar de rommelmarkt...genieten...fijne week liefs van mij...ik ga even buurten bij haar...liefs van mij...xxx..

    BeantwoordenVerwijderen
  12. goed van je die zelfspot!! inderdaad een goede manier om ermee om te gaan.
    ik moet wel lachen om je brievenhouder die nu in de la ligt te wachten tot die tevoorschijn mag komen haha:)) doet me denken aan mijn tante vroeger als ze nieuwe kleren gekocht had dan hing ze ze eerst een poos in de kast zodat ze als ze de kleren uiteindelijk aantrok en mijn oom vroeg: "heb je nieuwe kleren?" ze kon zeggen: "nee hoor die heb ik al heel lang" hihi...

    fijne week!
    lieve groetjes van Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Humor houdt je op de been toch? Bij mij werkt dat wel hoor. Je brievenhouder is een stunt! doe ik ook vaak. Het is een geheim hoor, zeg ik dan, maar schrijf dat wel op het internet waar mijn man meeleest. Maar goed, leuk dat je een gezellige dag gehad hebt met je vader. Groeten Anna Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb genoten van je zondagse uitstapje. En dan lekker bij je ouders op de koffie, Je bent een rijk mens! En door jou blogje krijg ik ook zin om te scheumen bij de kringloop. Wie weet ook een scheum-blogje bij mij deze week.

    Die ingelijste tegels zijn gewoon mooie kunst - uitgegeven bij moeder voor moeders of niet. Mijn zus heeft er vier schilderijen van ( geborduurd met van die akelige pluizige wol )

    Fijne dag - hier schijnt de zon en draait de wasmachine.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oh....dat doe ik toch ook zo graag...scheumen in de kringloop.
    Soms kom ik met iets en soms met niets thuis...maar het blijft 'n gezellig uitje.
    Leuk trouwens de posthouder. Ben benieuwd wat je daar t.z.t. mee gaat doen.
    Wensw je een fijne dag,
    Trudie.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Superleuke aankopen weer Marion! Moet er wel om lachen dat je de brievenhouder verstopt, hoop maar dat hij je blog niet leest :-) Ben eigenlijk wel heel benieuwd wie die collega is. Je kunt mij ook bellen hoor! Zie je vanmiddag, groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Sorry Marjon dit blogje brengt me zo aan het lachen, ja vooral het laatste stuk,ik zie je al rennen over het podium:)))
    Maar ook dat je heerlijk met je pa naar de kringloop gaat, hoe lief van hem en dan die mooie tegels, ach ja, je kunstkennis moet je misschien opvijzelen, een boek uit de bieb????
    Je brievenhouder, subliem, maar verstop hem, als je man dit ziet dan flipt hij, eerst een dure kopen en dan zo'n prul oplappen:)))schaam je.

    Een lieve groet,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Altijd leuk een bezoekje aan de rommelmarkt of kringloop. Je brievenstandaard vind ik geweldig, ik zie het al helemaal voor mij met een wit verflaagje erop... Nu ga ik nog even je tag-post lezen, want die had ik gemist.

    Fijne avond. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Laat je man 't maar niet lezen...
    Gezellig met je pa op stap, ook al was er niet veel.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hier moet het juist een stuk leger ... dus ik laat het snuffelen voorlopig maar even aan me voorbij gaan want zo'n brievenstandaard had ik ook niet laten liggen ... donkere onderlaag, wit erover heen en lekker doorschuren en je post ook weer opgeruimd :-) Groetjes, Colin

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...