dinsdag 13 september 2011

Bedankje

Iedereen bedankt voor de lieve felicitaties voor mijn moeders verjaardag, ook namens mijn ma natuurlijk. Vandaag ben ik nog even op de koffie geweest, want vandaag is ze echt jarig. Ik ben er met een grote omweg naar toe gewandeld. Mijn wandelmaatje kon niet vandaag, maar een stevige wandeling is zo goed voor mijn lijf dat ik in mijn eentje gelopen heb. Twee vliegen in één klap. Wandelen met een stukkie taart in het vooruitzicht....mmmm......hihi.

Oh ja, ik zal verklappen wat ik voor mijn ma had gekocht. In het grote pakket zat....tadaaaaa......

.....een huishoudtrapje!!! Stond heel hoog op de wensenlijst van mijn ma. Ze had er één met zo'n lage beugel en dat vond ze maar een eng ding. Ze wilde dezelfde als ik heb, ééntje waar je meer steun aan hebt als je er op staat. Ze had al gezegd dat ze zo'n trapje ging kopen voor het geld wat ze met haar verjaardag zou krijgen.

Was nog een hele toer om dat trapje mee naar huis te krijgen. Zaterdag moest manlief werken en ik had dus geen auto tot mijn beschikking. Ik ging op de fiets boodschappen doen (twee tassen vol) en keek meteen bij M.arskramer of ik zo'n trapje zag. En ja hoor....ikke blij en meteen gekocht. Ik weet namelijk dat mijn ma dat zelf ook op de fiets zou doen en dat wilde ik niet meemaken. Maar toen ik uit de winkel kwam, had ik zoiets van...ehhh....hoe krijg ik het mee. Gelukkig heb ik een beetje uit de kluiten gewassen fiets en kon ik het trapje op het frame zetten en bleef het precies tussen de buigingen van mijn stuur staan. Uiteraard niet naar huis gefietst, maar gelopen. De rest van de boodschappen in mijn fietstassen gepropt. Het koste me wat zweetdruppeltjes, maar ik kwam met een voldaan gevoel thuis.

Gisteren nog een grappig verhaal gehoord op de bieb. Een voormalig collega wordt binnenkort oma en wilde iets maken voor haar kleinkind. Het moest een katoenen dekentje worden en ze had inmiddels katoen en breipennen gekocht. Aangezien het heel wat jaartjes geleden was dat ze iets had gebreid, was ze er toch een beetje onzeker over. Hoe pak ik het aan? Hoeveel steken zet ik op? Nu zijn biebmiepen niet voor één gat te vangen, zelfs als ze niet meer werken. Wat had deze slimme aanstaande oma gedaan. Zij had bij H.ema een katoenen dekentje gekocht en daar gaat ze nu de steken van tellen om het vervolgens weer te retourneren. De manier waarop ze het vertelde deed mij en mijn collega's gieren van het lachen. Ik vind het een briljante oplossing en geef deze tip graag door aan iedereen die een katoenen babydeken wil gaan breien en niet weet hoeveel steken je op moet zetten. Enneh....de bieb heeft natuurlijk ook breiboeken....die heeft ze ook meegenomen.....


15 opmerkingen:

 1. Dus jij heb de calorieëen van het gebak er weer wijselijk afgelopen hihi.
  Wat een mooi en practisch kado had je je moeder gegeven, daar heb je haar vast en zeker heel erg blij mee gemaakt.
  Wat een superslim idee van je collega hihi, moest ook lachen toen ik het las.
  Wens je nog een fijne dag.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha je moet maar op het idee komen :-)
  Dat dekentje komt goed !!!!
  Van harte gefeliciteerd met je moeder
  (loop een beetje achter met lezen door al het gedoe hier)
  Wat een functioneel kado. Mijn moeder kon je ook altijd blij maken met dat soort nuttige dingen.
  FIJNE DAG
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ;-))) wat een leuk verhaal van de as oma!! je mam zal megablij geweest zijn met haar trapje, goed gekocht, Marion!!

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi trapje! En nog van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je moeder kan voortaan met een veiliger gevoel overal bij en die oma...haha...haar kleinkind zal dat vast nog wel een keer horen!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En dat levert zomaar een mooi blogje op!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou ja, superslim? Direct begonnen met een "proeflapje" natuurlijk. Na enig rekenwerk (mijn steken bleken groter uit te vallen) bleek al snel dat ik te weinig katoen had gekocht op de markt. Na urenlang speurwerk via internet het nodige bijbesteld en tegelijk nog maar wat andere kleurtjes er bij genomen. Conclusie: het wordt een heeeeel duur dekentje. Geeft niet hoor, alle hobby's kosten geld en ik ben van de straat.
  Oh ja, het schattige Hemadekentje houd ik ook maar, want met mijn breitempo haal ik januari misschien niet eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een supernuttig cadeau voor je moeder wat jou dan weer zweetdruppels kostte:))
  Flink dat je je conditie zo in de peiling houdt, denk aan je gezondheid hoor.
  Je verhaal over oma is wel heel grappig, ik vind het een heel goede grap!!!!!

  Een lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zie het al helemaal voor me hoe je loopt te stunten met de boodschappen èn het trapje. Super dat onze collega oma gaat worden, zo lees je nog eens wat :-) Fijne avond, groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met je moeder, altijd een speciale dag. Mooi cadeau, ik zie het helemaal voor me trouwens, hoe je daar liep.
  En een supertip trouwens haha.
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeetje zeg...je hebt er wel moeite voor moeten doen he zo zonder auto zo'n super handig kado voor Oma te kopen die daar vast met veel vertrouwen op gaat staan.
  En...handig die tip van het dekentje...leuk z'n verhaaltje.
  Wens je een heerlijke dag, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tja wandelen ik fiets liever maar merk wel dat ik toch meer zou moeten wandelen hoor je gebruikt toch weer andere spieren he ..
  Ik zie het voor me zwaar beladen fiets
  trapje ergens tussen de balanceren gelukkig
  ben je heelhuids thuis gekomen ....
  Nog van harte met je moeder .... Gr. Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 13. beetje laat maar toch nog van harte met je moeder beter laat dan nooit liefs rommy

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat zal je moeder blij zijn met haar kado, helemaal als ze deze post ook nog leest:)

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...