donderdag 29 september 2011

Voelt als....ehh.....spijbelen.

Ik heb vandaag een beetje last van schuldgevoelens. Het is een prachtige dag en ik wil er graag van genieten, maar dat lukt niet erg. Waarom niet? Nou eh.....eigenlijk is dit een werkdag maar ik zit ziek thuis. En juist vandaag, op deze schitterende dag, voel ik mij stukken beter.

Het begon eigenlijk maandag al, op het werk. Er kwam een knallende hoofdpijn op zetten en ik dacht nog dat ik te weinig gedronken had die dag en dat het wel weg zou trekken. Niet dus. 's Avonds kon ik niks meer van de splijtende pijn in mijn bovenkamer. Zelfs de computer kon me niet boeien, want het beeldscherm was iets te fel voor mijn overgevoelige oogjes. (Slakkenblog stond in concept) Helaas werkten de migraine-medicijnen ook al niet. Werd een nacht van half-waak, half-slaap. Dinsdag nog steeds hoofdpijn. Nu ben ik nogal een no-nonsense type dus ik ging gewoon door met wat ik van plan was. 's Ochtends een stuk lopen en warempel, de buitenlucht had een gunstig effect op mijn bonzend hoofd. 's Middags op verjaardagsvisite en daar kwam het gedreun helaas weer vrolijk opzetten. Die avond heb ik op pure wilskracht mijn strijk weggewerkt, want het ging niet goed. Tranende ogen, oorpijn, een kaak die aanvoelde of ik er een dreun tegen aan gekregen had en zooo duizelig dat ik blij was dat mijn strijk klaar was en ik naar bed kon. Was een rare nacht met koortsige nachtmerries en de volgende ochtend was ik doodmoe. Mijn neus helemaal verstopt en nog steeds het gevoel alsof ik in de boksring had gestaan. Ping....er ging een lichtje branden....kaakholteonsteking. Had ik jaren terug regelmatig last van en nu herkende ik het.

En tja, ik moest eigenlijk werken woensdag. Dat ging hem niet worden dus ziek gemeld. Heel de dag gehangen. Af en toe eventjes in de tuin geprobeerd, maar dat was geen goed plan. Duizelig en moe een dagje op de bank doorgebracht. Zonder schuldgevoelens want ik voelde me echt ziek.

En toen kwam vandaag. Na een heerlijke nachtrust en lekker uitslapen voel ik me stukken beter. Duizeligheid is verdwenen en de moeheid grotendeels ook bleek in de loop van de ochtend. Daar voor in de plaats is het grote schuldgevoel gekomen, omdat het volgens mijn rooster een werkdag is. Ik ben wel snotterig verkouden en mijn keel  voelt niet helemaal super, maar dat is normaal gezien geen reden om thuis te blijven. Beter melden moeten wij vòòr 9 uur doen en toen kwam ik net uit mijn bed gerold. Was het alvast maar mijn vrije vrijdag. Dan durf ik eindelijk te gaan genieten van deze schitterende nazomer..........

afbeelding van het www

13 opmerkingen:

 1. Ik voelde me ook altijd schuldig op zo'n eigenlijk-niet-meer-ziek-dag. Maar 't is niet nodig: je was ècht ziek, je moet nog even aansterken, en zitten in 't zonnetje is daar heel goed voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He je bent echt ziek en je kan toch ook niet weten dat het vandaag al veel beter ging zijn...beter even langer rust en dan terug in actie! geniet van je vrije vrijdag!

  Lieve groetjes
  Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gekkie. Dit heet een opknapdagje. Je hebt het gewoon nodig. Weg met die schuldgevoelens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit herken ik hoor, vervelende zeurende pijn ,misselijk, een hoofd als een boormachine....niks confessions, gewoon uitzieken en die zon is alleen maar goed voor je hoofd...
  Kop op, sorry, die doet al zeer:))))
  Succes Marjon!!!!Beterschap en een lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je werkgever je goed kent en jij je weinig ziek meldt, zal hij hier geen probleem van maken hoor! Je bent tenslotte niet iemand die de kantjes er af loopt...! Dus gewoon lekker uitzieken!

  Beterschap! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je niet schuldig voelen hoor Marion, je heb vandaag gewoon een dag om even bij te komen van een paar beroerde dagen, een opknapdag.
  En gewoon genieten van al die vitamines die de zon je schenkt.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niet schuldig voelen jij, beter blijf je beter en ga je niet weer onderuit als je te hard van stapel loopt! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En dan morgen weer ziek zijn... nee hoor, gewoon een dagje lekker uitzieken en morgen genieten van het prachtige weer!

  Fijne avond. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een ellendig schuldgevoel. Kaakontsteking is niet niks hoor ... je hebt wel een weekje nodig of je je nou al iets beter voelt of niet. neem er de tijd voor. Sja ... ik ben ook iemand met chronische kaakontstekingen. Is bar vervelend. Morgen voel je je vast minder schuldig! En dan krijgen wij een heel gezellig blogje van je! Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Uitzieken is het beste medicijn! Veel mensen gaan te snel weer aan het werk met de bekende gevolgen..
  Nou, ben je weer gerustgesteld..
  Beterschap.
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gewoon een extra dag om ff bij te tanken en goed te herstellen: daar heeft je werkgever véél meer aan. Niks schuldgevoel lekker GENIETEN meis van het zonnetje en gewoon die broodnodige extra pitamientjes. Voor je het weet is het winter ;-)
  FIJN WEEKEND
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hoi even lekker genieten van de zon een weet je het werk blijft er wel dus even lekker uit zieken liefs rommy een nog fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou ja, met even goed uitzieken is iedereen gediend. Iets in je hoofd is toch zo vermoeiend, dat is slecht te verdragen vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...