dinsdag 27 augustus 2013

Yes I can!!!

Nou ja........het is in ieder geval 1 keertje gelukt. Onder begeleiding ;-)
Het kriebelde al een tijdje. Ik wilde het echt eens een keer proberen, maar telkens kreeg ik 'cold feet' . Of eerder angstaanvallen....
Waar ik het over heb?
Eh...over het feit dat ik wel een rijbewijs heb, maar niet veel rijervaring. Stadsritjes gaan nog wel, in oostelijke richting naar woonboulevard Breda en in westelijke richting naar Intratuin durf ik ook. En een stukje België in omdat een vriendin in Essen woont is eveneens geen probleem. Lastiger wordt het als ik taxi moet spelen en oudste zoon naar Kruisland moet brengen. Dan moet ik alleen retour en schemering te samen met een bochtige weg bezorgen mij klamme handjes en verkrampte schoudertjes.
En toch ben ik naar....tadaaaa....Rhoon gereden!!! Want in Rhoon was wat te beleven afgelopen weekend (24 + 25 augustus)

Weken geleden had ik de aankondiging al gezien: een Kasteelfair met heel veel brocante, georganiseerd door Corrie van De zoete inval. Daar wilde ik bij zijn. Eerst zou een collega meegaan, maar die had uiteindelijk andere verplichtingen. Toen vriendin Natasja gepolst. Zij zag het wel zitten en durft sowieso overal naar toe te rijden dus we zouden met haar auto gaan. Maarrrrrrr........die kriebels dat ik het zelf wilde proberen kwamen weer opzetten. Natas had er alle vertrouwen in. Ik iets minder, maar uiteindelijk heb ik ZELLUF GEREDEN!! Zij heeft me er doorheen gesleept. Bleef heel rustig en daar werd ik ook weer rustig van. Ik ben best een beetje trots op mezelf al besef ik heel goed dat ik deze overwinning aan Natasja heb te danken. Dus duizendmaal dank, lieve vriendin!!!


Nu terug naar de brocante fair. Die was geweldig!! Perfect georganiseerd. We konden bij de plaatselijke Intratuin parkeren en werden met een pendelbusje naar de plek van bestemming gebracht. Eenmaal binnen leek het bijna een sprookje. De sfeer, de vele kramen met de prachtigste spullen en het weer was ook al perfect. We begonnen met een bakkie thee en iets zoets. Je kon het geen gebakje noemen. Nee......het was met recht patisserie te noemen. Was nog moeilijk kiezen, want er stonden zoveel lekkere taartjes.Na wat wikken en wegen gingen we allebei voor de frambozenclafoutis. Jammie!!!

Eenmaal op het grote veld met de kramen hebben we onze ogen uitgekeken en genoten van al dat moois. Het was een topdag. Halverwege nog een keer aan 'de zoete koek'. Een millionairslice. Mierzoet, veel calorietjes, maar vreselijk lekker. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik deze dag weer inlijst en toevoeg aan mijn hoofdstukje: Mooie herinneringen!!


Wat betreft mijn rij-angst: daarin ben ik niet alleen. Toen ik maandag op mijn werk kwam en over mijn overwinning vertelde, waren er een aantal collega's die precies hetzelfde hebben............

12 opmerkingen:

 1. Je bent inderdaad niet alleen. Ik ken ook nog iemand die rijangst heeft en die die nu aan het overwinnen is (dankzij Lets). Zelf heb ik er gelukkig geen last van, maar het lijkt me een echte angst die niet zo abnormaal is als je het verkeer bekijkt.

  Zelf heb ik vliegangst :-), maar gelukkig hoef ik ook niet te vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed van je zeg, dapper! Dat is het ook, gewoon gaan rijden en doen. Maar ik snap je helemaal. Hier nog zo'n miep. Zolang het bekend terrein is, is er niks aan het handje, maar anders, brrr...
  5 jaar geleden heb ik een ongeluk met een vrachtwagen gehad en dat gevoel op de snelweg, ben ik nog steeds niet kwijt. Ach, het zal met de jaren wel slijten, vast.
  Gezellig zo naar de kasteelfair van Corry, was mij iets te ver weg helaas.
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed hoor...ik ben trots op je !!...liefs Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat! Heel goed van je. Hoe langer je deze stap uitstelt, hoe moeilijker het wordt. Ik heb dezelfde ervaring als jij en geloof me, er zijn heel veel mensen die dit hebben, waarvan je het niet denkt/weet. Wel de vertrouwde bekende dingen rijden, maar niets nieuws durven. De Tom Tom heeft me er ook door gesleept, maar de eerste keer kwam, omdat mijn man een gebroken arm had en we naar de Ardennen moesten. Tja, toen moest ik wel en zo is het mij ook weer gelukt. Maar naar grote steden rijd ik liever niet. Heel veel succes verder met je rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed dat je deze stap hebt gezet! Dankzij de rust van je vriendin maar zeker ook het doorzettingsvermogen van jezelf is het gelukt en dat verdient een flinke schouderklop. Alhoewel ik jaren geleden ook een flinke aanrijding heb gehad waarbij mijn oudste dochter (toen 3 jaar) zowat haar hele melkgebit verloor omdat ze een hoofdsteun vol in haar gezicht kreeg en zij daar nu nóg de gevolgen van ondervindt, vind ik autorijden wél leuk. Maar op onbekend terrein kan ik het ook nog wel spannend vinden hoor.

  Wat leuk dat je naar de kasteelfair bent geweest. Hier ver vandaan maar omdat ik toch richting het westen moest rijden voor de high tea van Madelief, heb ik er nog wel naar gekeken. Uiteindelijk zat ik toch te krap in de tijd en heb ik het niet gedaan. Jij hebt er weer hele mooie herinneringen bij.

  Ik wens je een fijne dag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel goed van je !!! Ik ben ook niet zo een held hoor op onbekende wegen. Toch ben ik dit jaar alleen met de kids op vakantie gegaan. Het zweet in m'n handen duurde 5 minuten en toen was het over.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel dapper van je Marion! Uiteindelijk moet je toch door ervaring verder komen. Fijn dat je een vriendin hebt die je erdoor helpt. Zelf heb ik geen auto, dus ik fiets en trein mij overal doorheen.
  Mooi dat jullie zo'n leuke dag hebben gehad!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nu pas (ik heb al 32 jaar mijn rijbewijs)durf ik naar de Randstad te rijden. Eerst kwam ik vanuit Zeeland niet verder dan Breda (ikea). Nu mijn dochter ver het land in woont, moet ik wel. En eigenlijk als je het een paar keer gedaan hebt, gaat het vanzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een overwinning, goed dat je er ook eerlijk voor uit komt, je krijgt dan ook goede support vind ik altijd.Super zo'n vriendin.
  Leuk dat je naar Rhoon ging, ik las er al van, moet erg leuk geweest zijn en zo te lezen bij jou was dat ook echt zo.
  Heb je nu al meer plannen om Nederland rond te toeren:)

  Lieve groetjes,
  Eefie

  P.s. bedankt voor je lieve berichtje, vooral omdat hij 3x kwam:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hartstikke goed van je !! Nu vaker doen hoor,en heerlijk om zo'n lieve vriendin te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed van je hoor, een mens kan meer dan je denkt. Sinds ruim vijf jaar zonder mijn maatje moest ik ook alles zelf rijden, wel met mijn navigatie, maar toch. Eigenlijk reden er wel altijd vriendinnen mee, maar sinds kort ook alleen, echt een mens kan zoveel, vond mezelf ook geweldig toen hoor............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...