dinsdag 3 september 2013

Wapentuig en wapenfeiten.

Bij gebrek aan inspiratie duik ik even in het verleden. Geen jaren terug hoor. Eerder een paar maandjes...afgelopen mei. Net na het examen van jongste zoon. Wat er toen gebeurde was zo iets wonderbaarlijks......hij (jongste zoon dus) begon uit zichzelf zijn kamer op te ruimen. Dat was nog nooit eerder vertoond. Een schat aan herinneringen kwam voorbij. Speeltjes uit Happy Meals, werkstukken van de basisschool (Heb ik bewaard, want daar zitten juweeltjes tussen. Vooral de verzonnen enquetes die het werkstuk compleet maakten...hihi), een hoop papieren en ander troep en......het door de jaren heen verzameld plastic wapentuig. Van de 6 vuilniszakken die volledig gevuld uit zijn kamer kwamen heb ik geen foto gemaakt. Van zijn schietgeweertjes wel......


Niet dat hij vaak 'oorlogje' speelde. Maar hij was van heel jongs af aan helemaal bezeten van soldaten, leger, oorlogsfilms en WOII. Heeft ook lang geroepen dat hij soldaat wilde worden. Is ooit met zijn pa naar een open dag van de landmacht geweest en vond onze vakantie in Normandië helemaal geweldig. Inmiddels zit hij op universiteit Tilburg en studeert hij economie. Iets heel anders en dat is een pak van mijn hart.

Om even terug te komen op die 'verzonnen enquetes'. Grappig dat onder zijn schoolfoto, die tijdens de diploma-uitreiking getoond werd, de begeleidende tekst 'levendige fantasie' stond. Dus met veel fantasie door het VWO gerold....lol. Ik ben benieuwd wat dat gaat worden op de universiteit......

Nu iets recenters.....
Een wapenfeit van dochter. Zij ging afgelopen vrijdag met vriendje bij de bouw van een corsowagen kijken en.....werd meteen aan het werk gezet. Ze vond het zo leuk dat ze zaterdag ook nog dahlia's ging 'tikken'. Helaas moest ze tijdens het bloemencorso in Zundert zelf werken, maar wat was ze trots toen ze hoorde dat de wagen, waar zij een kleine bijdrage aan had geleverd, op de derde plaats was geeindigd!!
Vandaag stond er toevallig een artikel in de krant over hoe veel stress de bouwclub heeft gehad om alles op tijd af te krijgen.......


Ik ben benieuwd of het volgend jaar bij haar weer gaat kriebelen, want het schijnt nogal verslavend te zijn.....

En nu nog even mijn wapenfeit. het cadeautje, inclusief kerstkaart, voor mijn kerstgekke vriendin Natasja.


Het was om de mand te doen, maar ze vond de kerstkaart en de uitgeprinte kerstideetje het allerleukste. Vooral omdat op de kaart 'sing Christmas carrols' stond en dat was zij 2 dagen eerder aan het doen toen zij mij belde en ik kerstliedjes op de achtergrond hoorde....lol.

6 opmerkingen:

 1. Onze oudste was ook lange tijd gefascineerd door wapentuig. Nu is hij 35 en een vredelievende pappa.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je eenmaal 'getikt' hebt, ben je besmet met het corsovirus. Zelfs mijn kleine neefjes 'tikken' al op hun eigen wagentje op het kindercorso :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb een buurman van rond de 50 die volgens mij het liefst met een legerhelm op zijn hoofd zou gaan slapen, volledig in militair tenue. Het kan dus blijven sluimeren en later de kop weer opsteken ;-).

  Fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn oudste wilde ook altijd soldaat worden, maar verder dan de open dag in Breda is het niet gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij zijn heel veel jongetjes in de ban van geweertjes en revolvers.
  Wel geldig dat hij helemaal uit zichzelf zijn hele kamer heeft opgeruimd.
  Het lijkt mij heel leuk om met elkaar een corsowagen op te tuigen.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Uit zichzelf een kamer opruimen? Er is nog hoop, zie er naar uit. Had nog nooit gehoord dat het prikken van de bloemen tikken werd genoemd. Ze leer je iedere keer weer bij. En hoe kom je in vredesnaam (om in stijl te blijven) nu aan Kerst cadeau's in de zomer? Dan is de Kerstfair misschien ook wel een bijzondere gelegenheid om samen met haar naar toe te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...