zondag 4 augustus 2013

Op de valreep.....

.....mijn laatste vakantieverslagje. Ik ben niet zo schrijflustig geweest als vorig jaar. Toen kreeg ik het voor elkaar om iedere twee dagen een stukje te schrijven. Maar ja, that was then and this is now. Het was  nu ook veel warmer.
Maandag was de bekende wielerronde 'Draai van de Kaai' en daardoor was ik het grootste deel van de dag alleen thuis. Heb ik snel mijn wc-kes een grondige poetsbeurt gegeven. Yep, als het manvolk van huis is gaat deze dame met wc-borstels en chloor het porselein te lijf en dat voelt zo heerlijk. Een hele dag een fris en vooral schoon toilet ;-) 's Middags gezellig bij een vriendin in de tuin gelounged onder het genot van een lekker bakkie thee, want ik doe niet aan alcoholische versnaperingen.

Dinsdagochtend gewandeld en voor de rest niet veel gedaan die dag. Want woensdag gingen we naar Amsterdam....met de trein. Ik reis nooit met de trein en ik denk dat ik vanaf nu ook NOOIT MEER MET DE TREIN GA REIZEN. Echt, ik vind er niks aan.

Vanaf station Centraal liepen we meteen naar de Dam, want we hadden kaartjes voor Madame Tussaud. Voor de Amsterdamse bestrating had ik duidelijk de verkeerde schoenen aan. Met mijn krakkemikkige rug waren een paar stevige bergschoenen beter geweest, maar ja...da's niet zo elegant. In de rij bij dit wassenbeeldenmuseum heb ik me kapot geërgerd. Er lopen van die 'crewmembers' rond die mensen achter in de rij verleiden met het aanbod dat ze met bijbetaling van 5 euro meteen naar binnen mogen. Het gevolg was dat onze rij niet opschoot. Slim idee om meer geld in het laatje te krijgen natuurlijk, maar zeer vervelend voor de andere wachtenden. Na 10 minuten waren we nog geen centimeter opgeschoten. Toen zijn we weggegaan en hebben eerst wat rondgelopen en geluncht. 

Wat later, bij onze tweede poging, ging de rij wat vlotter. Gelukkig maar, want onze kaartjes waren via internet besteld en ook al afgerekend. Het was er erg druk en dat is niet verwonderlijk natuurlijk. Het viel nog niet mee om foto's te maken zonder medetoeristen al is dat uiteindelijk aardig gelukt. Geen toerist te zien, alleen maar wassen beelden.

Jammer genoeg zijn de foto's die mijn man gemaakt heeft allemaal bewogen.....

Wazig met George, wazig met Robbie en wazig met Sean. Ach, ga ik gewoon nog een keertje terug met mijn dochter. Zij kan veel beter foto's maken. Alhoewel......die treinreis.....

Het was leuk om weer eens een keertje in Amsterdam te zijn, maar dodelijk vermoeiend. Ondanks de vele rustpauzes die we namen......


Voortaan doe ik het wel met de foto's.......


Omdat mijn rug het echt niet meer hield hebben zijn we op de trein gestapt om in Delft, waar onze oudste zoon studeert, weer uit te stappen. Daar hebben we lekker gegeten bij.............

Het koningspaar was er ook. Als grote deurposters op het dames en herentoilet. Jammer dat ik daar dan weer geen foto van heb gemaakt.

Donderdag was ik gebroken. Omdat het weer een zonnige zomerse dag was togen we naar Tholen. De zon was een weldaad voor mijn pijnlijke gewrichtjes al kon ik niet echt mijn draai vinden. Helemaal niet toen oudste zoon belde met de vraag waar de tuinslang lag. Hij had het zwembad weer opgezet en toen wilde ik liefst meteen naar huis zodat ik ook kon poedelen.

s' Avonds zijn we met ons vijfjes uit eten geweest. Was 1 van de weinige dagen dat ons gezin compleet was. Manlief en ik hebben wel vakantie, maar de kids niet. Scheelde mij ook bergen was. Vorig jaar heb ik een paar dagen van MIJN vakantie moeten gebruiken om de vakantiewas van oudste zoon en dochter weg te werken. Nu draai ik wel wasjes, maar ik strijk niet....
Oh...en oudste zoon maakt ook aardige foto's....

Zoals deze, van dochter en mij.

Vrijdag, op de warmste dag van het jaar, heb ik de kunst van het poedelen geperfectioneerd. Zwembad, water en twee grote zwembanden. Oogjes dicht, zon op mijn snoet en ik waande mij in de Middellandse Zee.


Zaterdag waren de temperaturen weer 'normaal' en heb ik wat boodschapjes gedaan.

Vandaag naar Kaatsheuvel gereden. Niet voor de Efteling, Neeeeee. Er was een zomermarkt en....die viel zwaar tegen. Wel leuk was het om de winkel Yvonne's Brocante te bezoeken. Helaas was de eigenaresse (nog) niet aanwezig toen wij er waren.

Op de terugweg een tussenstop gemaakt in Bosschenhoofd..........

Coupe 'lekker' en coupe 'zomer'.....mmmmmm.........

Terugkijkend op de afgelopen weken was dit een hele goeie vakantie!!! Geen inpakstress, geen reisstress, prachtig weer en veel relaxen. Wat wil een mens nog meer!!
Woensdag sta ik ingeroosterd dus dan is het echt gedaan met de pret en begint het 'echte' leven weer.


3 opmerkingen:

 1. Nou, met mij vergeleken heb je ontzettend veel gedaan in de afgelopen weken. Ik ben het huis niet uit geweest. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je zo'n heerlijke vakantie hebt gehad en lekker veel hebt gedaan maar ook lekker thuis geweest.
  Neem je wel een boek mee in de trein om lekker te lezen? Dan is de tijd zo om!
  Ik wens je veel succes als woensdag je werkdag weer begint.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de trein juist lekker relaxt als ik een dagje weg ga. Geen files of verkeersdrukte in een binnenstad, maar gewoon op het station uitstappen en de stad in. Voor mijn werk moet ik af en toe al zoveel filerijden door heel het land omdat het met het OV niet handig is, misschien dat ik daarom de trein op relaxdagen wel fijn vind. Hoewel het vrijdagavond in Amsterdam nog wel even stressen was om te zorgen dat we alsnog de laatste trein richting Brabant niet zouden missen, daarvoor nemen we de volgende keer dus wel gewoon de auto :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...