zaterdag 23 maart 2013

Terug naar Oegstgeest.....

.....eigenlijk 'Terug VAN Oegstgeest'. Oftewel hoe een uitstapje een survival-avontuur werd ;-)

Afgelopen donderdag was ik de gelukkige (vijfde keus, maar dat mag de pret niet drukken...lol) die met vriendin Gosia mee mocht naar de Hortus Botanicus in Leiden. Zij had gratis kaartjes via de krant en wilde er graag heen om haar nieuwe camera-onderdelen uit te proberen. Omdat de trein prijziger was dan met eigen vervoer gingen we gewoon lekker met de auto. Gelukkig voor mij is Gosia niet zo'n bangerik op de weg dan ik. Tomtom stond aan en wij babbelden er vrolijk op los. Totdat de Tomtom er opeens mee ophield. Batterij leeg en de oplader werkte niet goed. Dan de borden naar Leiden maar volgen. En we babbelden nog steeds. Totdat Gosia ineens vanuit haar linkerooghoek een vliegtuig aan zag komen. Waar zitten we eigenlijk??
Tja.........

We waren dus ietsie pietsie te ver gereden. Meteen de afslag gepakt en weer terug. Andere oplader voor Tomtom gezocht in het handschoenvakje en verhip, hij deed het weer. De rest van de autorit was een fluitje van een cent en al snel kwamen we op het geadviseerde parkeerterrein terecht. De Hortus is namelijk in de binnenstad en heeft geen eigen parkeergelegenheid. Gosia ging een parkeerkaartje kopen en ik bestudeerde de stadsplattegrond. Hoefde niet volgens Gosia want zij had immers een navigatie-app op haar telefoon. Voelen jullie hem al aankomen???

Die app heeft ons volledig de verkeerde kant uitgestuurd. Ik had daags tevoren nog opgezocht hoelang het lopen was van de parkeerplaats naar de Hortus. Ongeveer 10 minuten. Toen we zo'n twintig minuten aan de wandel waren, kregen we allebei argwaan.


Het muntje viel pas helemaal toen we het plaatsnaambord Oegstgeest tegen kwamen.  WE LIEPEN LEIDEN UIT!!! Gelukkig stond er weer een plattegrond in de buurt. Even bestudeerd en wat bleek, we waren juist verder weg van de Hortus en moesten dat hele stuk weer terug. Maarrrr......als we niet verkeerd waren gelopen, hadden we nooit deze ooievaars in het wild gezien.....

....of dit stukje Leiden....


Het wandelleed was snel vergeten. We hadden zelfs de grootste lol, want eenmaal bij het station hebben we ons eigen navigatiesysteem gemaakt. Een foto van de stadsplattegrond met mijn vinger op de plek van de Hortus Botanicus. Who needs apps...ha...we don't!!!


We kwamen al snel op de plaats van bestemming en na een warm bakkie met een overheerlijke punt pruimentaart gingen we de Hort(us) op. Gosia kon zich heerlijk uitleven met het maken van macrofoto's (kan ik niet laten zien, want ze heeft ze nog niet geüpload). En ik was ook in mijn element. Beetje fotootjes maken met mijn pocketcameraatje (mijn hobby is schrijven, niet fotograferen), beetje binnen gluren in de gebouwen die aan het Hortus terrein grensden en mensen kijken. Jammer dat het buitengebeuren nog in winterstand was en dat niet alles open was i.v.m. renovatie. We moeten gewoon een keertje terug als het beter weer is.

En dan nu.......mijn fotokes.....


Vooral deze doorkijkjes vond ik geweldig......al hebben die weinig met de natuur te maken...


Al met al was het een zeer geslaagde dag ook al verliep ie niet helemaal rimpelloos. Moraal van dit verhaal: met apps kom je nog eens ergens....behalve op de plek van bestemming....hahahahaha..

Oh ja, wie dacht dat dit blogje over het boek van Jan Wolkers ging? Sorry hoor, ik heb het boek nooit gelezen, maar als biebmiep wel heeeeeel vaak in mijn handen gehad ;-)


9 opmerkingen:

 1. Leuk verslag van een dagje de hort op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel even kwam er inderdaad een jeugdtrauma opzetten van een verplichte literatuurlijst, maar gelukkig was de moraal van het verhaal dat vrouwen uiteindelijk altijd komen waar ze moeten zijn hihi. Leuk dagje uit, ik zou er (met Tom) ook wel een keer naar toe willen, maar dan met alles in de zomerstand.

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms kom je de mooiste dingen tegen als je van het padje af raakt ...

  HHhahhaa fijn weekend ... groetsss Gerd@ ...

  ps mooie foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, ik ben heeeeel lang geleden eens in de Hortus geweest. Ik zou er graag nogeens heen gaan. Leuk verhaal, en je hebt ook talent voor fotograferen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke blog! Ben er nog nooit geweest, staat wel op mijn lijstje.
  En ik ben ook helemaal nergens zonder navigatiesysteem ....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In welk blad staat jouw colum...hihi.....leuk verhaal Marion en de foto's van de tuin zijn prachtig.....fijne zondag en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daarom is het soms met tom-tom handig, maar zonder vaak net even leuker, kom je nog eens wat tegen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldig verhaal! Leuk om zo mee te kunnen genieten.
  Liefs en nog een fijne zondag
  Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Meid en je bent fors beloond, wat een geweldig mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...