woensdag 27 maart 2013

Begrijpend lezen

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je iets leest en dat het in werkelijkheid iets heel anders is dan het beeld wat je in je hoofd krijgt. Mij overkomt dat regelmatig, want begrijpend lezen is nooit mijn sterkste kant geweest. Laatst ook weer en ik vond mijn versie eigenlijk veel leuker.
Ik zal het even uitleggen.....

Op Twitter zag ik dit berichtje voorbij komen:
Ikea-tv als eerste bij zuiderburen

'Wat leuk' dacht ik. Een nieuw programma. Gaat zeker over hoe je het Billy bouwpakket op de snelste manier in een boekenkast veranderd. Of leuke tips met Ikea 'hacks'. Die vind je ook zoveel terug op internet. Een bestaand Ikea product dat of op een andere manier gebruikt wordt, of zodanig gepimpt wordt dat zelfs de die-hard Ikeafan zou denken dat het een duur design-stuk van een gerenommeerd ontwerper is.
Bijvoorbeeld deze saladeschalen die gegroepeerd en omgekeerd onder een zwevende kast gezet een heel apart effect geven.....je moet er maar op komen.


Op deze site (klik) is nog veel meer terug te vinden. Ik begon me al een beetje te verheugen op IKEA-tv. Totdat ik op de link in het twitterberichtje klikte.....

Wat blijkt: Ikea gaat eigen smart-tv's verkopen in hun grote woonwarenhuis. Ik was best een beetje teleurgesteld :-(
Misschien moet ik toch maar Reinout Oerlemans van Eyeworks een mailtje sturen, want ik vind mijn idee TE leuk om te laten schieten. Wie weet staat mij een nieuwe carrière te wachten als bedenkster van nieuwe programma-formats. Met mijn kronkelhersens en fantasie moet dat toch niet zo moeilijk zijn. Enneh.....jullie hebben het als eerste hier gezien!!!

8 opmerkingen:

 1. Deze zin kan inderdaad alle kanten op. Ik zou een poging wagen bij Reinout, wie weet waar het toe leidt ;-)! Eerlijk gezegd dacht ik ook eerder aan een programma dan aan een tv...

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi, hi, ik vind jouw interpretatie toch de leukste hoor....
  Opsturen je idee....


  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ja dat heb ik ook zo vaak. Ik vind jou idee toch een heel stuk leuker. Gewoon proberen.
  Fijne paasdagen lieve groet Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha, ik dacht ook aan een programma. Heb ik ook wel eens, dat het heel anders is dan je denkt.
  En ik klik ook niet altijd op de link, dus ik zou het niet eens door hebben waar het over gaat.

  Groetjes, Irene

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...