zondag 17 februari 2013

Jeugdsentiment

Zaterdagavond. Wat is er op tv? Niet veel bijzonders.Ik blijf eerst bij een zangprogramma hangen en het vreselijke programma wat daarna komt. Geen last van, want mijn i-Padje trekt (heel hard). Als ik iets opvang van een sportprogramma grijp ik de afstandbediening en zap er lustig op los.
Tot........wow.....SATURDAY NIGHT FEVER. Da's nog eens jeugdsentiment.


 Ik heb deze film de eerste keer uiteraard in de bioscoop gezien. Net als (bijna) al mijn generatiegenoten. En door de jaren heen regelmatig op tv. Nu blijf ik weer hangen. Ik voel me even een jaar of veertien met het enige verschil dat ik destijds een vreselijke teenage-crush had op John Travolta. Heel mijn kamer was volgeplakt met posters van deze 'hunk'. Boeken, plaatjes en zelfs een broche had ik met zijn afbeelding. En nu, zoveel jaar later, snap ik niet wat ik ooit aantrekkelijk heb gevonden aan deze man. Erg hè?
Ik vond hem al niet zo leuk meer in zijn oudere jaren, maar nu ik terugkijk naar zijn jonge jaren heeft hij voor mij al zijn charmes verloren. De film blijft geweldig. Ik vind het een mooi document van een tijdsbeeld (klinkt raar, wat klopt niet aan deze zin???) en ik leef meer mee met de personages dan toen ik 14 was. Toen zat ik alleen maar te zwijmelen natuurlijk. En de muziek is nog steeds geweldig. Alles zing ik zo mee!! Op zolder ligt nog een dubbel elpee van de soundtrack. Helaas heb ik geen platenspeler.


Nog een heel opvallend detail.....op de filmposter is de jurk van 'Stephanie' rood, maar in de film is het toch echt een witte jurk. En van dat soort dingen gaat mijn hoofd malen. Waarom is dat??!! Helaas zal ik daar never nooit achterkomen dus blijft er weer voor eeuwig een vraag in mijn hoofd rondzoemen. Ergerlijk.....12 opmerkingen:

 1. Ik heb het ook gezien gister, die muziek zo lekker en dan maar gaan met die heupen hè. Ik was ook een soort van in love met hem hoor haha. Mijn kids die een stukje hebben gezien kwamen niet meer goed bij het horen van de beegees, die geloofden niet dat dat echte mannen waren en dat wij die muziek geweldig vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hoeft er maar even aan te denken, of de muziek van toen schiet meteen door je hoofd. Blijft errug leuk!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja we worden ouder, dat merk je als je de films van je jeugd weer gaat zien, en weer wil zien, maar het is gewoon genieten met een grote G.
  Er was gisteren trouwens ook een hele mooie film op tv: the black Swan.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat schijnt een prachtige film te zijn. Maar mij leek hij nogal 'zwaar'. Misschien leen ik hem op de bieb en kijk hem overdag......

   Verwijderen
 5. Ik ken de muziek wel, maar volgens mij heb ik de film nooit gezien. Wel Grease.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeugdsentiment he ... ik had meer met de film Grease ... en ik zwijmel ook nog bij Dirty dancing ... heerlijk zoiets ...

  Groetsssssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik houd niet van de bioscoop maar deze heb ik twee keer gezien.Ik vond het echt een super film en de muziek is nog steeds leuk om te horen
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wahah ik vond John Travolta toen al niet aantrekkelijk ;-)
  Ik begreep niks van die "hype" (waarschijnlijk de uitzondering op de regel)
  Begrijp dat jij intussen ook weer met twee voeten op aarde bent geland hahaha
  Heerlijk toch dat jeugdsentiment!
  Een hele fijne week! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Maar toen inderdaad in de bios gezien met mijn lief en vond al dat dansen geweldig om te zien. Heb inderdaad ook nog een lang speel plaat op zolder liggen, blijft toch leuk om te zien weer.................liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oooo die muziek van de Beegees....vind ik nog steeds super leuk! Lekker om op te dansen!
  x Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Travolta was ook één van mijn favorietjes...toen... deze film heb ik reeds meerdere malen bekeken en ik blijf het dansen prachtig vinden.

  Liefs
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...