woensdag 27 februari 2013

Is dit de toekomst????

Dat het slecht gesteld is met de Nederlandse economie wisten we al. Dat er volgend jaar nog meer bezuinigd moet worden is inmiddels ook bekend. Maar hoe schrijnend de situatie is blijkt wel uit het schrijven van het Erasmus MC dat deze week bij mij op de mat viel. Ik hoop dat de tekst op de volgende foto te lezen is........


Ik weet niet goed wat ik hier van moet denken. Is dit een soort van crowdfunding voor onze eigen gezondheid? Er wordt al zoveel gecollecteerd voor onderzoek van heel veel verschillende aandoeningen. En bij iedere collectant die aan de deur komt gooi ik wat in de collectebus. Ik ben natuurlijk lid van de stomastichting. Dus alles bij elkaar opgeteld doneer ik al een flink bedrag aan de gezondheidzorg. Verdeeld over vele doelen weliswaar, maar toch..... Moet ik nu ook nog een ziekenhuis gaan sponsoren?

Wat mij een beetje dwarszit, is wat de kosten van deze mailing zijn. Als alle patiënten die de afgelopen 2 jaar behandeld zijn in het Erasmus zo'n mailing ontvangen kost dat toch ook geld? Ik ben eigenlijk best benieuwd hoe anderen hierover denken. Misschien denk ik te zwart/wit.

Anyway, vandaag ook weer leuke spullen gevonden bij de Kringloopkoopjeshal. Voor een oud en een nieuw bakblik, een emaille schaaltje en wat theelichtglaasjes betaalde ik het ongelooflijke bedrag van....tadaaaa.......75 centjes. Kijk, daar word ik nu vrolijk van.....


Bij mijn vorige (puberale) blogje was ik één collage vergeten. MOET er gewoon bij want Leonardo is aardig 'opgedroogd' ;-)


En speciaal voor één van mijn blogbuurtjes heb ik deze van Kevin Costner gemaakt....geniet er van, Marja!!


Zo, en nu weer snel terug naar mijn iPad, want ik moet Candy Crushen (ja, dat is de reden dat ik hier niet zo vaak meer ben.....zwaar verslaafd.......alweer)

6 opmerkingen:

 1. Op zich komt mij dit niet onbekend voor, aangezien sportverenigingen hier ook al zoiets hebben...een vriendenclub van donateurs. En dat mensen benaderd moeten worden om de vraag te kunnen stellen is uiteraard ook logisch. Maar ik zou het vrijblijvend benaderen, je weet zelf wel wat je al geeft en of je dat zelf nog wil verhogen. Gezien de immense besparing bij de kringloop zou het overigens voor een keer wel kunnen hihi.

  Een fijne avond (en laat je behandelen voor je verslaving, dan ben je hier ook weer iets meer te vinden :-))! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahhhh Jahhh ik begrijp je dilemma. Zon mailing kost ook klauwen met geld!!!

  Ken je ook jewels dash die is ook heel leuk om te spelen!

  Liefs,
  Gerreke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Theaters en orkesten doen het, 'mijn' ziekenhuis doet het nog niet, maar wat niet is kan nog komen. Wat ik ervan denk? Geen idee eigenlijk, vind het wel vindingrijk, en het zal toch wel wat opleveren?
  Candy crashen .... ik ben eindelijk weer eens ietsje verder. Maar WF is echt vele malen leuker, en Ruzzle ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerlijk gezegd.... ik vind het belachelijk zo een mailing van het ziekenhuis en dan helemaal een 'richtbedrag'. Ik geef nog maar aan een paar goede doelen die mij na aan het hart liggen, aan de deur geef ik helemaal niets meer, hier wordt echt zo een 2x per week aangebeld door de meest vage goede doelen. Maar ik heb vooral moeite met de astronomische bedragen die de grote leiders van deze goede doelen op hun bankrekening bijschrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het komt mij ook niet geheel onbekend voor. Sommige (nieuw ontwikkelde of experimentele) behandelingen / medicijnen worden (nog) niet door de ziektekostenverzekeraars vergoed maar komen uit bepaalde fondsen van het ziekenhuis of daar buiten. Wellicht is dit ook zoiets. We kennen het in Nijmegen wél. Het blijft altijd vrijblijvend natuurlijk ;-)
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...