zondag 16 december 2012

Harvest Winterfair 2012

.....zit je op zaterdagmiddag zomaar even op facebook te gluren. Kom je een berichtje tegen waar je vrijkaartjes kunt winnen voor de Harvest Winterfair in Wouwse Plantage, je hoeft alleen maar een reactie achter te laten. Voor de gein doe je dit en een uurtje later krijg je een berichtje dat je kaartjes hebt gewonnen!! Wat een geluk. Ik had deze zondag sowieso al afgesproken met vriendin Wicky en zij vond het helemaal niet erg dat onze bestemming veranderde. I.p.v. met de trein naar Breda gingen we met de auto naar WP. We hebben een TOP-uitje gehad. Zooooo ontzettend leuk. Ook nog vreselijke gelachen en da's heel gezond natuurlijk........

Eerst was ik nog een beetje nerveus. Zou dat wel goed komen? Lagen die kaartjes echt wel klaar op mijn naam? Voor de zekerheid had ik de bevestigings-mail uitgeprint en meegenomen. Maar het kwam goed hoor. Ik kreeg de twee vrijkaartjes en we konden het terrein op. Sinds een aantal jaren worden er een zomerfair en winterfair gehouden op Landgoed Wouwse Plantage. In een grijs verleden ben ik eens naar de zomereditie geweest met man en kids. Nog nooit de wintereditie bezocht, maar het was echt geweldig.

Bij binnenkomst werden we uitbundig begroet door een hele jonge, slanke (?) kerstman. Natuurlijk moesten we op de foto!! En daarna kon het snuffelen beginnen. Eh...nee...we hebben niet aan die kerstman gesnuffeld...hihi. Er waren overdekte kramen met heel veel leuke spulletjes. En smakelijke spullen. Nee, het gaat weer niet over de kerstman. Ik heb het over griekse salades, gevulde olijven en pepers, garnalen en we mochten alles proeven. Ik heb, toen we naar huis gingen, een heerlijke mozzarella-salade gekocht.


Bij de eerste de beste kraam was het al prijs en kocht ik een slinger van wit hout. We keken onze ogen uit, zagen veel mooie woonaccessoires en omdat het tegen etenstijd liep, hebben we uiteraard in de koffietent geluncht. Je kon op de fair verschillende workshops volgen. Wicky en ik gingen voor het vilten kerstengeltje. We kregen les van Heidi van Atelier de Viltbloem en hadden dolle pret tijdens het knutselen. Met een beetje hulp van Heidi zijn onze engeltjes aardig gelukt!! Ik ben er best een beetje trots op ;-)

Op het landgoed is ook een brandweermuseum. Prachtig om die oude brandweerwagens te bezichtigen. Evenals de oude gebouwen die het landgoed rijk is.
Tussendoor waren er verschillende optredens. Heel bijzonder waren de White Horses die een kunststukje op stelten lieten zien. Maar daar hebben we eigenlijk ook heel hard om moeten lachen. Hoe dat zo? Nou, deze als paarden verklede dames droegen grijze maillots met witte naad. Daarover hadden ze een vleeskleurige slip, want ja, maillots willen wel eens afzakken en met stelten aan je handen trek je dat niet makkelijk op. Nu zat bij 1 van de optredende dames de naad van haar maillot zo scheef dat het net leek of er een inlegkruisje uit die vleeskleurige slip piepte. Ik zag het en Wicky zei het (zachtjes hoor) en dat werkte nogal op onze lachspieren, Maar voor de rest niks dan respect voor deze dames. Je zal maar een hele dag op 4 stelten balanceren....knap hoor.


Het was een super-uitje!! En na afloop heel spannend, want het parkeerterrein waar de auto stond was een vreselijk drassig, blubberig weiland. Het zou er om spannen of we weg konden rijden of vast zouden komen te zitten. Er stond zelfs een soort tractor klaar om auto's los te trekken. Gelukkig hadden we die niet nodig en met een beetje modderspuiten reden we vlotjes weg. Ik zit nog steeds na te genieten...........

13 opmerkingen:

 1. Ohhh, dat klinkt bijzonder goed zeg, dat was nog eens een verrassing om kaartjes te winnen. Ik heb meteen even gekeken waar in Nederland dit zit, maar helaas...het is hier ver vandaan. Nog lang blijven nagenieten hè!?

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus toch maar op mijn agenda zetten voor volgend jaar; al vaker over gelezen maar nog niemand gesproken die er geweest was. Hoeven we een keer niet de rivieren over :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat bof jij zeg, een leuk uitstapje voor deze dag en met echt leuk resultaat!!!Wat heb je leuk geknutseld..ik vind je engeltje helemaal goed hoor.
  Lekker nagenieten met je mooie spullen.

  Fijne avond nog,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Was zeker erg gezellig met elkaar! We hebben weer veel plezier gehad en een fijn middagje samen, zoals we zo vaak hebben. Je hebt het heel erg mooi beschreven en de foto's zijn erg leuk. Mijn engel hangt aan de sleutel van de kast....wij crea-bea's!
  Liefs je vriendin Wicky

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent een bofkont om die kaartjes te winnen en het was een heel gezelig dag lees ik wel
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He Marion wat fijn dat je die kaartjes hebt gewonnen en dat je er zo'n leuke dag van hebt gemaakt. Je enthousiasme straal af uit je hele verhaal haha....Heerlijk toch hier kun je weer lekker van genieten....fijne week en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je middag zo fijn is verlopen. Ik zie jullie al samen staan giechelen om het "inlegkruisje". Ik wens je alvast een heel fijn begin van de nieuwe week.
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk onverwachts uitje!

  Fijne avond. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk uitje !...leuk dat je zo hebt genoten...liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een gezellig uitje voor jullie zo heerlijk onverwachts, heb wel het idee dat jullie plezier gehad hebben zeg...............gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk Marion, om zo te genieten van een middagje uit wat je in de schoot werd geworpen.
  Je verhaal is heel enthousiast!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Via Facebook al meegenoten :-)
  Heerlijk GENIET momentje hahah Pluk wat je plukken kunt !!!
  Fijn weekend. Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...