zondag 27 mei 2012

Serieuze blog-dip!!

Kijk eens naar bovenstaande titel!! Ik heb er echt last van. Last van een serieuze blog-dip. Aan onderwerpen geen gebrek, maar ik weet er geen vertelsels van te maken. Ruim een week geleden stond dit in de krant:

Daar had ik een lekkere zeurblog over willen schrijven. Bijna 2 jaar geleden was 'ons' Roosendaal samen met Bergen op zoom wereldnieuws in Nederland omdat de coffeeshops gesloten werden. Oh, oh oh, wat zou het rustig worden in Roosendaal. Geen drugsoverlast meer. NOT!!!!! Onze bieb grenst aan een park waar nu maatregelen genomen gaan worden omdat er OVERLAST is. Gek hè? Wat ik dan nog het ergste vind is dat ze het aantal bankjes gaan verminderen zodat ik, als het mooi weer is, waarschijnlijk geen plek meer heb om mijn bammetjes lekker zittend op een bankje in het park te nuttigen....grrrrr. Goed gedaan hoor Roosendaal. (Om nog maar niet te spreken over de vage figuren die bij ons gebruik komen maken van het toilet, want de bieb is een openbaar gebouw met een openbaar toilet)

Waar had ik het nog meer over willen hebben? Het songfestival. Waarom wil Nederland nog meedoen. Ik snap het niet. Ik kijk al jaaaaaaaaren niet meer. Het heeft zijn glans verloren toen er halve finales kwamen, omdat er zoveel landen meedoen dat het niet meer op 1 avond past. En dat zijn landen waar ik 20 jaar geleden nog nooit van gehoord had. Wat bedoelen ze met EUROvisie songfestival. Landen uit Europa??? Toen ik nog topografie moest leren, waren er niet zoveel Europese landen hoor. Maar misschien heb ik het in dit geval wel mis. Kan zijn, want ik verdiep me er niet zo in.

En dan nu 'het weer'. Heerlijk, genieten. Volop zonneschijn. Jammer genoeg ook een paar keer een heel hoge luchtvochtigheid zodat ik met een bonkend hoofd mijn toevlucht moest nemen tot de koele huiskamer.
Maar wat gaat er aan het eind van de week gebeuren? Moet ik mijn winterjas weer tevoorschijn halen? Op 1 juni wordt het maar 12 graden. Echt niet normaal.

Oh ja, ik heb ook geen inspiratie om cupcakes te decoreren. Vorige keer had mijn pa ook van de overheerlijke cupcakes geproefd en die zoetekauw vond ze erg lekker. Toen riep ik met een groot woord dat ie voor zijn verjaardag een paar cupcakes zou krijgen. Dus dochter en ik aan de bak. Nu is mijn pa aanstaande woensdag  pas jarig, maar dan is er genoeg 'vreet'werk. Daarom vandaag een paar cupcakes versierd en naar hem toegebracht. Heel toepasselijk met visjes, omdat hij vroeger veel gevist heeft en ook een aquarium heeft gehad.


Dat waren er drie en toen moesten er nog 9 versierd worden. Nou, da's nog niet gelukt. Mijn dochter heeft het zonnetje en ijsje gedaan en ik die andere. We moeten er nog 5 dus heeft iemand een tip?? Niet te moeilijk, want ik doe deze alleen met rolfondant en ik heb niet veel 'gereedschap'.

 

 Zucht....zelfs dit blogje was een zware bevalling. Ik ga ff uitpuffen..............


12 opmerkingen:

 1. Het lijkt wel of je voor het AD aan het schrijven bent....wat een verhaal.......met een hoop waarheden......rust jij maar lekker uit hoor!!!!!!!
  Fijne avond nog &lieve groetjes ,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik miste je al. Gelukkig gaat het verder goed met je.
  Dat songfestival ...... vreselijk. Ik ben er ook helemaal klaar mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Al was het dan een zware bevalling...je hebt er nog een heel verhaal van weten te maken! Ja, het songfestival, ik kijk ook al jaren niet meer terwijl het vroeger toch echt een bijzondere avond was waar we speciaal voor gingen zitten!

  Dan maar lekker in de tuin, gelukkig was het mooi weer!

  Lieve groet, Ingrid

  P.S. Bij onze bieb is de wc afgesloten, bij hoge nood kun je de sleutel bij de balie vragen! Idee?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet je dat er speciale lampen zijn? Dan kunnen die mensen hun aderen niet zien en verliezen ze hun interesse in de bibliotheek. Een sleutel die ze moeten ophalen bij de receptie werkt soms ook. Enne, dat songfestival: nog nooit naar gekeken, maar Sverige heeft toch gewoon gewonnen? (Grote knipoog) Alvast gefeliciteerd met je vader en succes nog met je cakejes. Bloemetjes van maken.
  Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Europees is dan toch vooral Oost-Europees geworden en waar we vroeger nog met familie rond de tv zaten, zap ik nu zo snel mogelijk weg.

  Geniet maar lekker van het zonnetje, die blogdip verdwijnt vanzelf wel weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tegenover mijn flat op de parkeerplaats schijnt 's avonds en 's nachts ook overlast te zijn van criminaliteit en drugs. Ik wist niet wat ik hoorde. Speerpunt van de politie.
  En het Songfestival kijk ik al lang niet meer.
  Alvast gefeliciteerd met je vader en wat de cupcakes betreft: zet er een paar zonnige margrietjes op.
  Nog een fijne dag morgen!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een zware bevalling.. maar dan heb je ook wat;) het songfestival?? oh ja dat was gisteravond.. niet naar gekeken.. we zaten lekker buiten!
  wat zijn je cupcakes weer leuk, om op te vreten!!
  geniet morgen nog van een warme zomerdag, voordat je je winterjas weer van zolder kunt halen;)

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor wat betreft dat Songfestival, neen voor mij hoeft het ook niet meer. Ik kijk er ook al jaren niet meer naar, het is één en al vriendjespolitiek...

  Je cupcakes zien er heel lekker en leuk uit!!

  En vandaag is het weer een prachtige dag, dus genieten is de boodschap en voor morgen...wachten wij gewoon af...

  Liefs
  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toch een leuk blogje, ondanks de zware bevalling!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja... bij ons op de 'boulevard' wordt ook naar hartelust gedeald. Het bezorgt me geen last, maar ik vindt het ook niet prettig. Wat als mijn kinderen daar straks gaan 'chillen'? Ik moet er niet aan denken.
  Nou, ik hoop dat je lekker uitgemopperd bent. En je cupcakes vind ik ooi :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. He die Marion, .....dat is eruit......tsja de overlast ik denk het is in ieder dorp of stad wel ergens aan de gang en het songfestival, wij hebben 10 minuten gekeken, echt verschrikkelijk vond ik het, zo gemaakt allemaal, het gaat niet om de prachtige stemmen maar vooral om hoe je er uitziet en dan komt Nederland.....jammer voor het meisje dat ze er aan mee moest doen. Je cupcakes zijn prachtig geworden ............fijne dag en je inspiratie komt wel weer terug....liefs Marjon

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...