zondag 13 mei 2012

Als je bij de bieb werkt.......

.....kom je soms onverwachte juweeltjes tegen.
Laatst was ik op een rustig moment kastcontrole aan het doen (word je helemaal zen van), toen mijn oog op dit boek viel:


Vond ik reuze interessant. Vooral omdat ik regelmatig het wereldwijde web afstruin, op zoek naar mooie spreuken of inspirerende quotes. En dit boek staat bomvol mooie quotes waar je helemaal happy van wordt. Geweldig!! Ik hou nu eenmaal van wijsheden die in 1 of 2 zinnen de spijker op zijn kop slaan.

Het boek is verdeeld in themahoofdstukken en bij de citaten staat de bron vermeld. Omdat er zoveel prachtige citaten in staan is het moeilijk om er wat uit te lichten. Toch even een poging:

Deel je brood en het smaakt beter
Deel je geluk en het wordt groter
Phil Bosmans

Wijsheid is een kwestie van verstand, niet van jaren
Perzisch spreekwoord   

De waarheid heeft een gerust hart 
William Shakespeare

Wie geen dankbaarheid in zich draagt, heeft een ander niets te bieden.
anoniem

En zo kan ik nog wel een poosje doorgaan.
Tot mijn grote verbazing is dit boek al in 2007 aangeschaft, maar het ziet er nog als nieuw uit. Wordt zeker niet veel geleend. Jammer. Misschien dat ik daarom even langs ga bij collectiebeheer. Vragen hoe vaak het in deze 5 jaar is uitgeleend. Want als het afgeschreven zou worden, wil ik het wel kopen voor 1 euro (Dat is de vaste prijs voor afgeschreven boeken bij onze bieb)

Nog even iets anders: Moederdag......
Voor mijn ma had ik op Koninginnedag handgestempelde servetten gekocht bij een oud-collega van mij. Zeker zo leuk als een mooie kaart. Voor mijzelf ook een setje gekocht. met andere tekst uiteraard:


Ik ben ook niet vergeten.  Mijn wensen had ik dit keer heel duidelijk gemaakt. Mijn dochter had wel initiatief genomen, maar als ik op de zonen moet wachten....zucht....dan kan ik lang wachten........dus ik heb het een beetje aangestuurd ;-)
  

7 opmerkingen:

 1. Je hebt je in elk geval laten verwennen zodat je anderen ook weer kunt verwennen.
  En wat een mooi spreukenboek. Eens kijken of het in mijn bieb te krijgen is.
  Slaap lekker voor zometeen!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is ook het leuke van werken bij de bieb. Dat je je eigen toevallig gevonden juweeltjes op de plankjes kan zetten, en dan worden er meer mensen gelukkig van. Ik vond het altijd een sport hoor, als 'mijn' juweeltjes werden uitgeleend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik houd ook erg van mooie spreuken. Leuk boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk boek,...en wat een leuke kadootjes ook....liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je laat daar inderdaad een mooi boek zien. Ik weet nog dat ik het gekocht in de week dat het uitgegeven is en ik vind er altijd wel iets passend in.
  Je kadootje is ook super hoor!
  Liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He Marion, mooie cadeautjes en dit jaar heb ik het ze hier ook gemakkelijk gemaakt haha, die heren he, ze vinden dat helemaal niet erg.....Je boek is erg mooi, ik hou er ook van die citaten....lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. FIjn dat je toch nog verwend bent met moederdag. Jongens zijn daar heel anders in dan meiden he. Ik heb ook 2 van die kanjers van jongens.
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...