dinsdag 3 december 2013

Mouwschortjes

Wie heeft ze gedragen? Die zeer praktische mouwschortjes?
Nou, ik blijkbaar, al heb ik daar totaal geen herinnering van.
Omdat mijn ma ALLES bewaart kwamen ze ineens weer tevoorschijn. Een mouwschortje kreeg je over je gewone kleren aan zodat je niet vuil kon worden. Je moet het zien als een soort slab met mouwen. Hier een modelletje in twee kleuren uitgevoerd........


Best wel schattig dat ik daarmee rondgelopen heb. Mijn ma had ook nog twee witte met een rood borduurrandje. We moeten nog zoeken naar de foto waar ik daadwerkelijk 1 van die mouwschortjes aan heb. Die zal vast nog wel een keer boven water komen.

Eigenlijk deed ik met mijn kinderen hetzelfde als ze aan het knutselen waren. Dan kregen ze een bloes of overhemd van mij of mijn man achterstevoren aan. Konden ze naar hartenlust schilderen, kleien, gips gieten of lijmen. Ik heb natuurlijk meteen de fotoalbums nagekeken en ja hoor........de twee jongsten aan het verven, allebei met een hoedje op, want 'dat hoorde erbij' vond jongste zoon (heeft altijd al veel fantasie gehad)


Toen ik een paar jaar geleden de trapkast opruimde, vond ik de knutselschorten met een heleboel sporen van de kunstzinnige uitspattingen van de kids. Eigenlijk had ik ze in moeten lijsten of in ieder geval een stukje ervan. Helaas, dat heb ik niet gedaan en daar heb ik nu een beetje spijt van. Gelukkig heb ik deze foto als bewijs al zien de schorten er nog heel erg schoon uit op deze foto ;-)

4 opmerkingen:

 1. Mooie herinnering. Vroeger was dat ook veel meer volgens mij als nu.
  Heerlijk als kinderen zich zo kunnen uitleven.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja! Die omgekeerde overhemden, die kregen wij altijd op de kleuterschool aan :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...