donderdag 22 november 2012

Gebabbel over gekabbel.

Oei oei, ben ik zomaar een week van de blogbodem verdwenen. Niet door gebrek aan inspiratie. Ik heb gewoon moeite om de juiste draai aan mijn onzin-verhaaltjes te geven. Kon de juiste toon niet te pakken krijgen en ben eigenlijk nog steeds aan het broeden. Het wordt dus gebabbel over mijn rustig voortkabbelende leventje. Niet meer en niet minder......

Afgelopen zondag, voor de verandering, een rommelmarkt bezocht. Ik bezoek deze regelmatig, want iedere maand wordt er in dit buurthuis een markt gehouden. Vaak ga ik even in mijn eentje, maar deze keer was ik samen met vriendin Benieta gegaan. Zij houdt heel erg van rommelmarkten en dat was te merken. We maakten maar liefst 3 rondjes en het was hartstikke leuk. We kochten er lustig op los. Hadden allebei een tas vol voor een habbekrats. Helaas heb ik in een impuls iets gekocht waarvan ik nu absoluut niet weet wat ik er mee aan moet. Daarom vraag ik raad aan jullie, mijn creatieve blogburen. Eerst de foto........


Bij de aankoop kreeg ik het krantenartikel erbij, maar ik weet echt niet wat ik met die grote joekels aan moet. Wie heeft er leuke ideetjes? Ik kocht ze 'voor de sier' maar ze zijn me echt een maatje te groot.Vooral nu de Kerstdagen er aan komen en ik mijn 'normale' spulletjes op moet ruimen om plaats te gaan maken voor de kerstdecoraties....zucht......

Dinsdagochtend maakte ik zoiets raars mee.....
Mijn man hoefde niet zo heel vroeg weg en was nog thuis toen ik beneden kwam. Hij vertrok, even later jongste zoon en weer wat later dochter. Ik had ineens een beetje eenzaam gevoel, vooral omdat er de laatste tijd bijna altijd iemand thuis is. Ik plaatste een berichtje op mijn FB over mijn alleen thuis-dagje en dat ik ff mijn draai moest vinden en liep naar boven. Vond het vreemd dat de slaapkamerdeur van oudste zoon nog dicht was en had de klink al vast toen ik een geluid hoorde. Ik schrok me te pletter. Oudste zoon was gewoon thuis en lag nog op bed. Was deze keer niet voor dag en dauw naar Delft vertrokken zoals de vorige dag. Ik was hem gewoon even vergeten. Heb later hartelijk moeten lachen om mijn domme aanname.

Ik moest meteen denken aan heel veel jaar geleden toen wij dochter waren vergeten op de parkeerplaats bij Bobbejaanland. Daar waren we uitgestapt, jassen uit de kofferbak gepakt en nietsvermoedend naar de ingang gelopen. Ineens merkte ik op dat ik Daphne nergens zag. Manlief zei: 'ze zal wel verder voor ons lopen', maar ik vertrouwde het niet en liep terug naar de auto. En ja hoor, daar zat ons blonde meiske helemaal overstuur en snikkend in de auto MET kinderslot. Wat voelde ik mij toen een ontaarde moeder.

En dan nu mijn kerstkriebels. Ik heb er last van. Nog nooit zo vroeg bezig geweest met Kerst. Zie overal hartstikke leuke foto's voorbij komen zoals deze op FB, gepost door Bric en Brocante......(en dan vooral het linkerplaatje)


 Ik ben gezellig gaan kringlopen en heb alvast een kleine verzameling glaasjes bij elkaar gesprokkeld.......


Is het al december??????  

Oh ja, weet iemand hoe je foto's 'verkleind' zodat ze niet zoveel ruimte innemen op blogger? Was even schrikken om te zien dat ik aan mijn limiet zat. Heb inmiddels ruimte bijgekocht dus kan weer even door. Maar met verkleinde foto's kan ik nog veeeeeeeeeel langer bloggen ;-)8 opmerkingen:

 1. Ik gebruik altijd Picture Manager voor het verkleinen. Je kunt er meerdere selecteren en dan bijvoorbeeld kiezen voor 30% van het formaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij kan je foto's verkleinen bij het uploaden In ieder geval in groot middel of klein Zoiets volgens mij scheelt dat ook ruimte. Wat je met die dingen aan moet van foto 1 geen idee hihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is het een idee om die vruchten op een schaal met groen mos te leggen, afgewisseld met kerstballen? Of misschien kun je er op de tuintafel iets mee?

  De kerstkriebels krijgen hier ook steeds meer de overhand, maar ik probeer het nog even bij kriebelen te laten ;)!

  Een fijne avond nog! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dat scharrelen over de brocante markt. Heb je buiten niet een plaatsje om er een versteend wintertafereeltje van te maken, met wat bergthee of zo? Staan ze buiten te schitteren en ben je ze binnen kwijt.Het lijken wel geschilderde pompoenen.
  En met je kerstkriebels komt het vast wel goed.
  Ik heb niet zoveel verstand van kleiner maken van foto's, iedereen krijgt vroeg of laat het bericht dat de gratis ruimte op is.
  Ik koop voor $2,49 per maand ruimte en je kunt eindeloos foto's plaatsen. Je hebt alleen een creditcard nodig.
  Succes ermee!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben de wandelwagen weleens vergeten in de winkel... gelukkig kwam er al snel achter en teruggerend naar de winkel. Ik nam ze dan ook lang niet altijd mee, ze bleven vaak bij Farmer. Misschien een goede smoes maar voelde me ook echt een ontaarde mama...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaren geleden bij het winkelen in het winkelcentrum van Genk was ik plots mijn oudste dochtertje Anneke kwijt. Zij was toen 3 jaar. Ik geraakte in paniek en klampte iedereen aan, na enkele minuten zoeken die voor mij uren duurden vond één van de verkoopster haar terug. Zij had zich verstopt onder de kledingrekken en speelde daar rustig met gevonden papiertjes. Ik bleef haar maar zoenen, nam haar in mijn armen en reed meteen naar huis.

  Voor je baobab vruchten vind ik het idee van Ingrid heel leuk, ik zou ze ook afwisselend met kerstdecoratie buiten op een schaal plaatsen.

  Stilaan begin ik ook die "besmettelijk" maar zo leuke kerstkriebels te krijgen...

  Liefs
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik verklein de foto's met paint ... is heel gemakkelijk ...

  Succes ... groetssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Is dat 'fruit' niet leuk in een grote schaal-op-voet met mos, tillandsia ofzoiets en dan op tafel of in de tuin? Vind foto-blogjes altijd zo leuk, maar dat gehannes met beperkte ruimte, ben bijna blij dat ik maar weinig foto's plaats, hoewel mijn lay-outjes misschien heel veel ruimte in zullen nemen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...