maandag 24 februari 2014

Van alles door elkaar....

...want ik krijg er nog steeds geen samenhangend geheel van gemaakt in mijn hoofd. En dat ligt heus niet aan drukte, want ik doe niet aan 'druk'. Ik weet eigenlijk niet waar het aan ligt. Misschien is het een hardnekkig geval van writers' block. Kan ook zijn dat het blogvirus is overgenomen door mijn dochter. Zij blogt er vrolijk op los. Heeft een gezellige jonge meiden life-style blog: La vie est belle 

Ik ga maar even de foto's van de afgelopen weken af.....
Eind januari genoten van een Poolse high tea bij vriendin Gosia. De wodka stond op tafel, maar daar heb ik niks van op hoor!!! Alleen maar grote bakken thee en allerlei lekkernijen.....


Heel veel gezelligheid gehad met vriendinnen. Een verjaardag, bezoek aan een tuincentrum, filmavondjes en wandelingen. Het tuincentrum was nogal een avontuur. Helemaal in het buitenland...hihi....da's van waar ik woon niet zo heel ver. Maarrrrrr........er werd in het Belgische Essen aan de weg gewerkt en dat betekende een omweg van zo'n 20 minuten over enge, onbekende, smalle weggetjes. En ik ben al zo'n held :-(
Gelukkig maakte de wafel in de koffiecorner veel goed.......

Vreselijk gelachen, omdat mijn vriendin dacht dat het theelichthoudertje (als steker voor in bloemstukjes) een tafelbelletje was.

Omdat mijn handtas heel erg aan vervanging toe was (het hengsel was bijna afgescheurd), ging ik op zoek naar een nieuwe. En ik vond de perfecte tas met lekker veel vakjes. Zoooo handig. Alles heeft zijn plekje en ik ben nooit iets kwijt.


En eindelijk heb ik iets gedaan met het onooglijke, kitscherige lampje van de kringloop. Eerst even de 'before'-foto......


Ik heb de kapjes gestript en vervolgens het glimmende, goudkleurige wandlampje voorzien van een laagje Annie Sloan-verf. Die is zo fijn, want je hoeft helemaal niks voor te behandelen. Vervolgens heb ik wat schijnbewegingen gemaakt met de kapjes. Omwikkelen met wol. In de breedte werd het niks. Toen in de lengte geprobeerd. Dat zag er niet onaardig uit, al zeg ik het zelf. Toch heb ik uiteindelijk voor de makkelijkste weg gekozen en kapjes bij de X.enos gekocht. De neem ik waarschijnlijk ook nog onderhanden, want ze zijn niet in de stijl die ik voor ogen heb.


Er gebeurde ook nog iets naars. Pasgeleden kwam ik thuis van een heerlijke wandeling. Ik maakte de poort open en zag ineens een witte berg. In een flits dacht ik....uhhh...sneeuw, maar toen zag ik het gehavende lijfje van een duif liggen. Ik ben er nog niet achter wie de dader is, maar een buurvrouw heeft pas een sperwer in haar tuin gespot.......brrrr...dit soort dingen hoop ik niet te vaak mee te maken......


Zo....ik kabbel weer vrolijk verder. Tot de volgende onsamenhangende blog....lol......


12 opmerkingen:

 1. We zijn nu wel meteen weer van van alles op de hoogte ;-). Misschien is dit wel gewoon jouw manier van schrijven, ik heb er hoe dan ook geen problemen mee hoor. Zolang ik maar lees dat je weer eens hard hebt gelachen, weet ik dat het goed zit. Zulke smalle en enge weggetjes zijn aan mij trouwens ook niet zo besteed hoor, ik zou dan weer heel blij zijn om weer op de grote wegen rijden ;-).

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uiteindelijk een best gezellig logje zo
  Van alles wat Net het echte leven ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je lampje is erg leuk geworden! Je moet er maar op komen, ik ben niet zo van dat soort dingen bedenken helaas..
  Die laatste foto daar word ik wel een beetje treurig van, arm beestje:(
  Groetjes,
  Lineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch een gezellig logje geworden, op de duif na ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die heb je leuk opgeknapt die lampjes! Ik geniet altijd van dit soort make-overs!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En ze zijn altijd zo gezellig, je dagelijkse leven logjes.!
  En je creativiteit heeft ook wel weer wat voortgebracht. Daar ben ik niet zo'n ster in.
  Helaas van die mooie duif.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja wat een avonturen zeg! Arm beestje...maar je lampjes zijn erg mooie geworden.!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En zo zijn we weer bijgepraat! Heerlijk die high tea .Wat is je lampje leuk !! Een Sperwer hadden we hier ook deze zomer ,die dook op de mussen af maar gelukkig mis en bleef hij even op de schutting zitten ,nee geen leuk gezicht die duif brrr.
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tot de laatste foto werd ik wel blij van jouw gerommel, haha. Arme duif! Die lamp is echt mooi geworden. Groetjes, Ilona.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En die omleidingen zijn over de grens ook altijd zo duidelijk aangegeven hè, voor je het weet zit je richting Franse grens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zeg macraméknopen die kapjes. Althans, dat deed mijn moeder vroeger altijd met onooglijke lampenkapjes :-). Nee hoor, dit komt best wel goed bij jou. Ik vind ze zo al heel leuk! Doif is Dood zeggen we hier altijd. En verder vond ik het een lekker blogje om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was het... maar dan verkeerd ingelogd xxx

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...