zondag 3 juni 2012

Zeikweer......dus....

.......BLOGTIJD!!!! Al heb ik nog steeds niet veel inspiratie. Ik ga voor mezelf gewoon de afgelopen dagen doornemen en dan vooral die relaxte zaterdag. Leuk om dat over een poosje terug te lezen. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn oude blogjes eigenlijk nooit meer lees. Heel af en toe zoek ik iets terug voor een foto die er bij staat of zo, maar voor de rest......nada.....

Deze week hadden we op het werk een roostervergadering. Door de bezuinigingen gaan er wat dingen veranderen. Het kan dus zo maar zijn dat mijn werkdagen er binnenkort heel anders uitzien. We mochten een soort wensrooster inleveren, maar of alle onze wensen uit zullen komen betwijfel ik. 't Is dus best spannend allemaal en voor mij kan het niet snel genoeg 15 juni zijn, want dat is de streefdatum om de roosters kloppend te krijgen. Alle collega's leveren 1 vast uur per week in om flexibel ingezet te kunnen worden. Zo kunnen we onderling elkaars afwezigheid bij verlof of ziekte opvangen. Ik heb naast mijn lange werkdagen ook een paar kortere diensten ingevuld. Fijn voor mijn lijf, iets minder voor mijn vrijheid. Maar de tijd van pretroosters is voor iedereen voorbij.

Afgelopen zaterdag was er weer één om in te lijsten. Eigenlijk niet veel bijzonders gedaan. Eerst langzaam wakker geworden met boek en i-pad bij de hand. Heerlijk om niet meteen bij de eerste zoemtoon van de wekker uit je bed te moeten springen (alsof me dat ooit lukt met die stramme botten...lol) Na het douchen en het ontbijt was ik mijn haar aan het fatsoeneren, toen dochter vroeg of ik nog wegging. Ik moest ff naar de stad, iets ruilen. Meteen vroeg ze of ik op haar wilde wachten, want ze had wel zin om mee te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ruilde een t-shirt (was ronde drie....zucht...zelf gaat ie niet) voor jongste zoon bij Jack&Jones. Die zit bij ons in één pand, samen met Vero Moda. Dochter liep dus die kant op en zag meteen een spijkerbroek die helemaal naar haar zin was. Ze ging hem passen en toen zag ik een geweldig jurkje/tuniekje voor haar. Ook passen. Dus in no-time had ze een super outfitje bij elkaar. Kan ik zo van genieten. Net als van de overheerlijke drumsticks die ik bij de poelier kocht...jammie.

Terug thuis in de tuin geluncht, gekluifd (drumsticks natuurlijk) en in de zon gezeten. Later op de middag ging ik voor een 'powerwalk' van een klein half uurtje om mijn spieren te 'tergen'. Beviel dus niet zo goed. Evenzogoed heel mijn strijk weg kunnen werken. Zij het in etappe's, want de warme maaltijd kwam daar nog tussen. Kan allemaal op zo'n relaxte zaterdag.

Ik zag een beetje tegen de avond op. Om de één of andere reden had ik een onbehaaglijk gevoel. Kids vlogen allemaal uit en manlief moest de nacht in. En plots was daar een verlossend sms-je. Vriendin moest ff wat kwijt en die kwam gezellig een bakkie doen. Kunnen wij goed. Zeuren over wat ons tegen staat, relativeren en vervolgens de sores vergeten. Mijn onbehaaglijke gevoel was hiermee ook gelijk verdwenen. Helemaal toen jongste zoon ineens een berichtje stuurde dat ie geen zin  had om uit te gaan, maar wel zin had in een snackje. Nou, dan zet ik toch gewoon de frites-pan aan voor het menneke. Ik nam niks, wat ik heel goed vond van mijzelf. Ondertussen had ik door al die welkome onderbrekingen totaal geen slaap. Heb ik dus na twaalven de koelkast nog even gekuist. Stond heel hoog op mijn to-do lijstje.

Vandaag had ik eigenlijk naar 'Roosendaal zingt' willen gaan met een paar collega's, maar het weer en mijn pijnlijke gewrichten gooiden roet in het eten. Maakt niet uit. Wel blij dat ik zaterdag nog wat foto's van chaotische, bloeiende border heb gemaakt. Want in de tuin zitten 'gaat 'm vandaag niet worden'.



14 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk en gezellig log. Stug zo doorgaan, dan komt de inspiratie wel weer.
    De bibliotheek waar ik altijd heen ga, moet halveren. Er zijn nu vanwege de grote boekenopruiming grote kale plekken ontstaan. Een beetje ongezellig. Overigens is nog niet bekend wanneer alles precies zijn beslag krijgt, want er zijn ook al weer dingen uitgesteld, zoals het verkleinen van de ruimte.
    Ik vind het wel zonde.
    Fijne zondag nog verder!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja het weer is niks ,maar oooo zo goed voor de plantjes .Minder leuk natuurlijk als je de hele week moet werken en het regent in het weekend.Ook mijn inspiratie is erg ver te zoeken ,vooral omdat ik niet te persoonlijk meer wil schrijven.Maar je hebt weer een flink log getypeld.Nog een fijne dag
    Groetjes Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een heerlijk logje voor dit pet-weer op de zondag !!!
    Overal wordt beknibbeld en bezuinigd. Dus ook op de bieb :-(
    Ik hoop dat je rooster toch een beetje "gunstig" uitvalt.
    Fijne zondag !!! Groetjezz lfs mij

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb genoten van jouw heerlijke post hoor, echt Marion...soms heb je geen tijd of zin, heb ik ook hoor, maar dan zie ik weer iets en denk ik, ook even neerpennen...jammer van die regen vandaag, maar genoten hebben we...en jij ook...denk aan jezelf hoor je botjes kunnen niet alles hebben...ik hoop dat je rooster goed uitvalt...geven en nemen...onze economie vraagt veel van ons, maar als we nog maar lol hebben:)))

    Fijne week!!!
    ♥Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is dat leuk op z'n tijd hè, zo'n fijne dag met een gouden randje. :-)
    Je border is prachtig, zo mooi kleurrijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou maak er wat van he??? de komende week...hihihi...je laat je toch niet beinvloeden door het weer.......jij bent het zonnetje !!...en ikke ook hahaahahha!!...liefs van mij....xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat stramme lijf herken ik erg ... vooral smorgens ben net een omaatje gelukkig heb ik mijn hondjes die eruit moeten als ik dat gedaan heb ben ik al weer een stuk soepeler ...

    Groetssssssssssss Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een leuke post hoor...over alledaagse dingen kun je prima schrijven toch! Ik hoop dat je rooster uiteindelijk meevalt, vaak is het geven en nemen maar dat is natuurlijk het fijnst als iedereen er een beetje mee leven kan!

    Ik wens je een fijne week! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een heerlijke post. Het klinkt als een heerlijke zaterdag en je veel leuke dingen gedaan.
    Ja.....het is nu echt koud.....en hier op dit moment geen verwarming in de kamer...dus dik vest aan brrr.

    Wens je een fijne week.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik heb weer genoten van je blogje hoor Marion ! Soms heb je van die dagen met een gouden randje en soms moeten we het randje wegdenken.... Maar vooral lekker blijven genieten van de kleine dingen ! We houden contact voor een bakje thee. Gr.Lianne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gezellig om over je gewone dagelijkse dingen te lezen.
    Geeft een leuk kijkje in je leven.
    Groetjes anja

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een heerlijk verhaal over de Zaterdag....dit is ook wel eens leuk....gewoon even lekker van je af schrijven!!!!
    Fijne week gewenst & lieve groetjes,
    Silvia

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk logje. Dat lijf herken ik. En ohhhhh, wat een zeikweer.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...